Waar en wanneer?

Op vrijdagavond 14 oktober a.s. staat het dorpscentrum van Barneveld voor het zevende jaar in het teken van de sfeervolle Run by Night. Vanaf 18.45 uur kunnen deelnemers hun chip en startnummer afhalen bij de inschrijftenten van Run2day op het Raadhuisplein.

Om 20.00 uur klinkt het startschot voor zowel de 10 kilometer, de 5 kilometer en de bedrijvenrun. Start en finish van beide afstanden vinden plaats op het Raadhuisplein. Voor beide starts geldt een maximum van 450 deelnemers. Vol = vol

Startpunt & parcours

Het start- en finishpunt van de Run by Night is op het Raadhuisplein. We hebben het parcour verlengd. Het parcour bestaat nu uit een ronde van 5 kilometer. Er zijn twee afstanden waar je uit kunt kiezen: 5 kilometer (bedrijvenrun en reguliere inschrijvingen) en 10 kilometer voor de fanatieke lopers. Toiletten en kleedkamers zijn aanwezig. Er zijn geen kluisjes en de organisatie is niet aansprakelijk voor het verlies van waardevolle spullen.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de Run by Night bedraagt tot en met 13 september €10,50 per deelnemer, inclusief chip, startnummer en sportieve goodiebag. Vanaf 14 september wordt het inschrijfgeld verhoogd naar €12,50.
Voor een juiste tijdregistratie is het belangrijk om de chip aan je veter vast te maken en niet in je zak te stoppen. Zorg dat je de chip na afloop direct weer bij ons inlevert en ontvang bij inlevering direct een gave goodiebag.

Deelnemers & aanwezigen

Zowel deelnemers als toeschouwers roepen wij op om er een sfeervolle en gezellige Run by Night van te maken. Lichtjes, fluoriserende kleding, veters, lichtgevende ballonnen, alles is toegestaan!

Goede doel: Stichting Hulp aan Elkaar

Hulp aan Elkaar biedt hulp aan inwoners van de gemeente Barneveld die door omstandigheden zelf onvoldoende kunnen voorzien in hun eerste levensonderhoud. Deze tijdelijke ondersteuning bestaat uit voedsel- en kledinghulp.

Naast deze praktische ondersteuning bieden zij ook een luisterend oor en verwijzen we daar waar mogelijk en noodzakelijk door naar de andere hulporganisaties en instellingen binnen de gemeente. Door deze hulp en ruimte te bieden voorkomen zij dat mensen verder in de problemen komen en kan men na verloop van tijd zonder de tijdelijke voedsel- en kledinghulp.

Helaas zijn er steeds meer gezinnen die afhankelijk zijn van deze hulp. De gevolgen van de huidige inflatie en hoge energieprijzen zijn nu al duidelijk zichtbaar. Om voldoende gezonde voeding aan te kunnen bieden is er geld nodig. De Jigler Run by Night heeft dan ook Stichting Hulp aan Elkaar uitgekozen als goed doel van editie 2022.

De route

Auto parkeren kan op de Vetkamp (gratis), bij het parkeerterrein Veluwehal (gratis na 18:00 uur) en op de Kapteijnstraat (gratis na 18:00 uur). De fietsen kunnen gestald worden op het veld bij de kippenren nabij de Spoorstraat. De start van het evenement ligt 200 meter vanaf het Station Barneveld Centrum.